Kernzoeker
Over Mij
Wie is Kernzoeker?
Ik ben Anne Derks. Sinds ik klein was, wil ik graag alles meemaken. Deze drive is toen ik opgroeide nooit gestopt. Zo ben ik in 2011, als ukkie, begonnen bij Doornroosje in het deco-team. Voornamelijk omdat, verzekeringtechnisch, ukkies van 15 niet veel anders mogen doen.
In de jaren die daarop volgde ben ik bij Poppodium 013 gaan werken, speelde ik locatietheater, richtte ik een debatclub op en sportte ik 3x in de week. Dit is wat tot rust gekomen toen ik ben gaan studeren, je kunt immers niet alles tegelijkertijd doen. Geloof me, ik heb het geprobeerd.
In 2013 ben ik begonnen aan de studie CO IEMES bij Fontys ACI in Tilburg. Deze communicatiestudie is vooral gericht op alle communicatie in de creatieve industrie, waardoor ik een goed excuus had om druk op evenementen te blijven werken. Tijdens mijn studie heb ik mezelf ook verder verdiept in concepten, visualiseren en designen.
Naast studeren ben ik ook bezig geweest met andere dingen. Zo heb ik bijvoorbeeld een diploma Didactiek gehaald zodat ik workshops mag geven. Ik ben begonnen met het geven van workshops Light Graffiti voor Dynamo. Inmiddels ben ik mezelf verder aan het ontwikkelen zodat ik meerdere workshops kan geven, mee kan werken in grotere kunstprojecten en workshopdagen kan organiseren.
Ook ben ik werkzaam gebleven op verschillende evenementen. Zo doe ik al jaren artist hospitality op Woo HAH, ben ik locatiemanager op kleinere evenementen en stuur ik vrijwilligers achter de bar aan.
Door de jaren heen ben ik weinig veranderd. Ik ben nog steeds het liefste overal bij, werkt graag hard en veel en kan slecht tegen mezelf vervelen.
Anne Derks
Wat is Kernzoeker?
In 2017 heb ik Kernzoeker opgericht vanuit de gedachte dat de kern belangrijker is dan het resultaat. Na jaren in de creatieve industrie gewerkt te hebben, merkte ik dat bezoekers vaak niet doorhebben hoeveel werk er in een project gaat. Ik laat de bezoekers graag in die waan.
Op evenementen probeer ik de bezoeker altijd te beschermen tegen de waarheid die zich achter de schermen afspeelt. Voor mij is het belangrijk dat de bezoeker het gevoel heeft dat alles gaat zoals het hoort te gaan. Dit wel in combinatie met duidelijke en eerlijke communicatie. Ik zie mijn werk ook meer als “happiness control” dan als leiding geven aan groepen vrijwilligers. Volgens mij hebben bezoekers een betere ervaring, als de medewerkers plezier in hun werk hebben. Dit doe ik door vaak zelf mijn handen uit de mouwen te steken, ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord voelt en kopjes koffie met koekjes rond te brengen. Liefde gaat immers door de maag.
Als workshopdocent heb ik hetzelfde doel. Ik wil mijn leerlingen een leuke, hopelijk leerzame, les geven waar ze met een goed gevoel weggaan. Ik vind het belangrijk dat leerlingen inzien dat fouten maken okay is, ze zichzelf durven te ontwikkelen en trots op hun werk zijn. Alle workshops die ik ontwikkeld heb, zijn met dit gedachtengoed gemaakt. Dit zorgt ervoor dat leerlingen, maar ook ik, de workshop altijd in een goed humeur verlaten.