Ga naar de inhoud

Under construcion

Hyperlapse

Sinds medio 2017 geef ik workshop Light Graffiti. Tijdens mijn meewerkstage bij Dynamo in Eindhoven, waar ik op de cultuureducatieafdeling workshops organiseerde, werd gevraagd of ik kon invallen voor een Light Graffiti docent. Van dat moment geef ik workshops Light Graffiti op reguliere basis. Vanuit Dynamo heb ik ook een cursus didactiek gedaan en ik ben in het bezit van een VOG.

Door een lange sluitertijd te gebruiken kan ik tijdens mijn workshops foto’s maken van bewegend licht. Door deze techniek te gebruiken is het makkelijk om hele toffe foto’s te maken. Tijdens de workshop gebruiken de leerlingen verschillende gekleurde lampjes, uit mijn eigen collectie, om prachtige foto’s te maken.

Hyperlapse

Benodigdheden

Ik start de workshop altijd met een korte introductie van de techniek, een beknopte geschiedenis over fotografie en een aantal voorbeelden. Daarna laat ik de leerlingen zelf de techniek uitproberen omdat ik geloof in leren door doen. Op deze manier kunnen de leerlingen zelf ontdekken en blijven ze nieuwsgierig en enthousiast. Tijdens de workshop motiveer ik studenten om snelle beslissingen te maken, samen te werken en creatief te zijn op een minimalistische manier. Dit doe ik door verschillende spelletjes en opdrachten te geven, waardoor de leerlingen “outside the box” gaan denken. Een aantal voorbeelden zijn: Het moordspel (de leerlingen “vermoorden” iemand bekends en de klas moet raden wie er vermoord is door wat), Monster vs. Prinses (de leerlingen krijgen per groepje ’n iets verschillende opdracht waarbij een Monster en een Prinses getekend moeten worden) of Het Baksteenspel (Dit is een schrijftechniek waarbij elke leerling een woord schrijft en dat samen een verhaal vormt). Aan het einde van de workshop maak ik altijd een groepsfoto met als opdracht de foto zo vol mogelijk te krijgen.

Deze workshop is beschikbaar voor alle doelgroepen, van het lager onderwijs tot de docenten. Ook beschikbaar als kinderfeestje of teamuitje. Per groep, en opdracht, pas ik de lesinhoud iets aan zodat er altijd een op maat gemaakte workshop staat.