Ga naar de inhoud

Concepting

Tijdens mijn studie ben ik veel bezig geweest met concepting. Concepting is de kunst om een nieuw waardevol idee te kunnen verzinnnen.

Door verschillende creatieve denktechnieken te gebruiken leer ik de leerlingen verder te kijken dan hun neus lang is. Aan de hand van deze technieken gaan we een oplossing voor een probleem ontwerpen. Deze oplossing, het concept, kan vervolgens op verschillende manieren uitgewerkt worden.

Concepting

Benodigdheden

Ik start de workshop met een korte uitleg over concepting en het nut van deze denkwijze. Hierna ga ik gelijk aan de slag met de leerlingen. Dit kan door een korte brainstorm-sessie, maar ook door een uitgebreide persona te schrijven. Aan de hand van deze eerste informatie ga ik samen met de leerlingen op avontuur om een passend concept te schrijven.
 
Tijdens de workshop leren de leerlingen, naast creatieve denkwijzes, te visualiseren, een opdracht van een opdrachtgever te vertalen naar een werkbaar concept en verbingen te leggen. Dit zijn allemaal essentiele technieken in de hedendaagse cultuur.
 
Elke concepting workshop wordt op maat gemaakt, in overleg met de wensen, thema’s en eisen van de school. Neem contact op voor meer informatie.

Contact

Concepting Webinar

Tijdens de COVID-19 lockdown heb ik voor de Future Makers Factory in Eindhoven een webinar over concepting gegeven. Door technische issues, ging ik niet soepel van start. Dit is later terug te horen in mijn Engels, excuses hiervoor.
Deze webinar is speciaal voor de Future Makers Factory geschreven, met als eis dat de werkvormen alleen en thuis uitgevoerd konden worden. Hier heb ik een aantal technieken voor verzameld en uitgewerkt zodat iedereen thuis creatief kon blijven.